Проект за изкуствата и хората, вдъхновени от книгите.

През лятото на 2014 година започнахме с облагородяване на градинката в пресечната точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“ и реновирахме 29 пейки, на които представихме книгите които ни/ви вдъхновяват. Продължихме с няколко тематични срещи, на които представихме книги, автори на корици, трелъри, фен-фикшън обществата и изобщо всякакви прояви, вдъхновени от писаното слово.

През 2015 година продължихме, като се пренесохме на още 4 точки в София: парка “Свети Николай Софийски” (пресечната точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“), с нови 19 пейки; Северен парк – около градинката с оръдията – 10 пейки; парк “100 години София” в Младост 2 – 11 пейки; градинката пресечна точка на ул.”Солунска” и ул.”Ангел Кунчев” – 9 пейки, и завършихме пред Столична библиотека.

Поканихме читатели и случайни минувачи да споделят книгите, героите, но най-вече отпечатъците, които те са оставили в дупите им.  И с общи усилия на художници и доброволци създадохме пространства в София, които оживяват и дава нов живот на книгите.  

Проектът се реализира в партньорство със Столична община – район Възраждане, Столична община – район Надежда и ИК „Колибри“. С финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“.

Локация: пл.Славейков, гр.София

пред Столична библиотека

Локация: Парк “Свети Никола”, гр.София

пресечна точка на ул.”Опълченска” и ул.”Пиротска”

Локация: градинката на ул.”Солунска” гр.София
Локация: Северен парк гр. София

/около старите оръдия/