Пленер “Традиции в преход” в гр.Смолян

От 5 до 8 април в красивия Смолян посрещаме млади художници от гимназиите по изкуства в гр.Варна, гр.Казанлък и гр.Смолян.
ПЛЕНЕР на тема “Традиции в преход” ще срещне млади художници с участници от арт-резиденцията в Смолян, случила се през октомври 2021.
Пленерът ще се случи с гостоприемството на Професионална гимназия за приложни изкуства град Смолян. Работим с екипа им от 2008 година, когато започна и арт лагера ни “Работилницата на малките големи хора”. Креативни, подкрепящи и винаги с усмивка, за нас е огромна радост да работим заедно. Гостоприемството и интересът им към арт-резиденцията през Октомври 2021 г., която се проведе в Смолян ще резонира в пленера, който подготвяме.
Освен тях сме поканили още 2 гимназии по изкуства в България:
Гимназия по текстил и моден дизайн гр.Варна тази година празнува 125 години от своето създаване. Имаме удоволствието да ги причислим към своите партньори и с удоволствие продължаваме работата си с тях. Колекцията им от облекла, вдъхновени от картини на българския художник Иван Милев бе част от изложбата на първия ECHO проект.
Следим отдавна работата и изложбите, които НУПИД „Акад. Дечко Узунов” гр.Казанлък  организира. Инсталациите за Чудомировите празници са само елемент от тяхната намеса в околната среда. В рамките на пленера ще правят инсталация.
На 9 Април (събота) от 19:00 откриваме изложба с техните произведения в Художествена галерия Смолян.