Photospace with king Petur I and Maria Lakapina – vassilevs of Bulgarian

ФОТОКЪТ “ПЕТЪР И МАРИЯ – ВАСИЛЕВСИ НА БЪЛГАРИТЕ”

Вчера официално бе открит фотокът с фигурите на цар Петър I и царица Мария Лакапина – василевси на българите.

Атракцията е факт в Археологически музей „Велики Преслав“ и ще бъде достъпна за всички граждани и гости на града от началото на почивните дни. Димитър Димитров и Пламен Славов транспортираха днес фигурите на цар Петър I и царица Мария Лакапина до Велики Преслав. Поставянето на фона и първите реакции бяха доста емоционални, а фонът изглежда внушително! Браво на Димитър Димитров за проектната идея, която превърна в реалност! Благодарности на Захари Минчев, Владимир Йорданов и Йоана Кюркчиева за прекрасната работа и съвършения дизайн! Благодарност и към г-н Деян Делев – служител на музея, който изигра ключова роля при монтажа на привлекателното съоръжение!
Проект за фотокът „Петър и Мария – василевси на българите“ се осъществява по програмата ни „Алтернативи за свободното време“ която се финансира от Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта, със съфинансиране от Археологически музей „Велики Преслав“.
Целта на фотокътът е да се привлече вниманието на гражданите и на гостите на старопрестолен Велики Преслав към историята и историческите личности на българския владетел Петър I и неговата съпруга Мария Лакапина. По този привлекателен начин, всеки може да получи лесен и интересен достъп до информация. 
Автор и реализатор на проекта – Димитър Димитров – гражданин на Велики Преслав, уредник в АМ „Велики Преслав“.