В навечерието на един от най-българските празници – 24 май (денят на славянската писменост) в 96 СУ “Лев Н. Толстой” рисуваме с ученици стените на трафопостта в двора на училището. Ученици от 5 до 8 клас правиха проучвания на шевиците и заедно с ръководството на училището избраха кашпите и кошчетата в училищния двор да бъдат боядисани в жълто, зелено и червена – и да привличат вниманието с цветността си. А стените на трафопоста да бъдат превърнати в галерийно пространство и да бъдат украсени с български шевици. Трудно направихме избор. Проектите бяха 14. Но в крайна сметка се спряхме на няколко елемента, които да бъдат повторени в различна цветова гама. На малката врата – бяха нарисувани музиканти, за да има настроение в композицията.

Всички ученици позираха щастливи пред творението си, а на финала получиха и сертификати за участието си.

“Стената грабва вниманието веднага. намира се на един от входовете на училището и всеки ден ще ни посреща и изпраща с колоритните си цветове.” – сподели един от участниците.

Проектът се реализира с подкрепата на програма “Култура” на Столична Община. Участват: деца, младежи и учители по изобразително изкуство от съответните училища. Освен тях: млади художници, с които работим от 2014 година и доброволци по програма “Еразъм+” на ЕС.