“РАБОТИЛНИЦАТА е за всякакви таланти” (програма насочена към младежи на възраст 15 -21 години)

Предлагаме няколко теми за развитие:

  1. Обучение за аниматори / фасилитатори:  включване в летния арт лагер на фондацията  („Работилницата на малките „големи” хора”), където участниците развиват лидерски умения и умения за подпомагане екипа на лагера. Развиват се умения за водене на групов процес, мотивация на групата, организаране на логистика за деня, анализ на постиженията на групата. 
  2. Обучение за развитие на собствена инициатива: участниците се запознават с проектния цикъл и упражняват уменията си за планиране на проект, бюджетиране и оценка на риск. Учат се да презентират идеята си пред групата и да привличат съмишленици към своята идея.
  3. Осигуряване на менторство и подкрепа за развитие на собствен проект: след защитаване на проектна идея, участниците получават финансиране на своята идея, менторсто и стъпка по стъпка реализират своя идея.

 

Програмата в цифри:

2014 година:

  • програма за аниматори: 8 младежи преминали през обучение за аниматори, 3-ма от тях в последствие приети в екипа ни
  • програма за младежки инициативи

реализирани 14 младежки проекта

участвали: 161 младежи на възраст 15 – 29 години,

55 деца под 15 години и

18 възрастни, в т.ч. 8 пенсионери. 

Място на дейностите: гр.София, гр.Смолян и гр.Велики Преслав

Визитки на проектите, можете да видите тук:

Проектът се финансира от МИНИСТЕРСТВО   НА   ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА и НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР „ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ”, по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА, (2011 – 2015) с подкрепата на Община Смолян.

2013 г.

11 проекто-предложения са финансирани.

Създадени са 2 площадки: (1) за малките – в градския парк – с игрите “Не се сърди човече”, “Дама”, “Туистър” и маси за шах, и (2) в междублоковото пространство на ул.Панайот Волов 22 – волейбол, баскетбол, маса за тенис, реновирани пейки, дървена беседка и пясъчник и катерушки за най-малките.

Създадени са няколко клуба:

-Дизайн и производство на чанти.

-Книгите – от четене на глас до творческо писане.

Компютрите – през забавлението идва знанието.

Тъкане – традициите в културното опознаване. Предстой откриване на музей.

Обиколка на 13 обекта в Преслав и района: първа обиколка на 12.04.2014:

“История от седлото на велосипеда – докато въртят педалите, туристите научават любопитни факти за старата българска столица”,Впечатления от първата обиколка, автор: Красимир Крумов   http://www.monitor.bg/article?id=427764

 

 

С финансовата подкрепа на НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР „ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ”, по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА, (2011 – 2015) с подкрепата на Община Велики Преслав, спомоществуватели и местни хора, пазители на духа и традициите на района.

Откриване на офис Велики Преслав

Обучение на младежи

Бал на доброволците – церемония по връчване на сертификати

Последващи дейности