Каним те в нашия Театрален клуб.

На сцената, около нея или зад кулисите, ще се учим как да сме по-изразителни, по-креативни и по-спонтанни в желанието си да споделим своите добри идеи. В Лаборатория “Мръдни си пръста” търсим и споделяме зелени идеи и практики, но е много важно да предадем посланията си на другите.  В клуба ще се учим да правим точно това.

Освен това:

  • ще правим маски по техниката Папие-маше*. 

Един чудесен начин не само да се забавляваш в свободното време, но и да направиш красива украса: маска за бала, или фигурка, с която да декорираш дома си. А материалите, които са ти нужни за работа са хартия (добре е вече използвана: вестници, списания, и после боя, мъниста, парчета плат…. с които да декорираш).

*Папиемаше (на френски: Papier-mâché, буквално сдъвкана хартия със значение на смачкана хартия поради начина, по който изглежда) е техника, която позволява с леснодостъпни и евтини материали да се изработят различни предмети. Техниката е следната – взима се предмет, на който ще се прави копие и започват да се лепят върху него малки парчета хартия (обикновено вестник). За лепило може да служи брашно, нишесте или тапетно лепило. Лепи се, докато се покрие целият предмет и се внимава покритието да е гладко и равномерно. Оставя се да изсъхне, след което се втвърдява и разрязва на две. Отвътре се вади предметът и двете части се залепват отново. Така полученото копие на предмета може да се боядиса, оцвети и декорира.  (източник: Уикипедия)

  • ще правим и костюми, трябват ни сами разни парчета плат, дантели, копчета и каквото ти хрумне от непотребни вече дрехи, украси и каквото ти се намира у дома, в мазето или на тавана.

Фантазията може да е безгранична. Зори и Мони ще ти покажат как да освободиш собствените си спирачки.

*КЪДЕ:   в залата на Историческия музей Петрич

Ателието е част от проект  „Лаборатория „Мръдни си пръста“, който се изпълнява от Фондация ОПЪН СПЕЙС по програма „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ Благоевград.

С подкрепата на доброволци, по програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС.

С подкрепата на:

Партньори: