Идеята е да се направи позитивна средата в българските болници. Проект на Ивелина Симеонова.

Както пациентите, така и екипите, работещи за нашето здраве, се нуждаят от настроение и приятни емоции. С идеята да направим средата по-позитивна в българските болници, Ивелина Симеонова събра млади художници и предложи техните проекти на няколко софийски болници. Избрани бяха болниците: СБАЛ по Детски болести в София и СБАЛ по Онкологични заболявания, и след няиколко срещи с ръководствата им, се проведе и първата акция (на 28 и 29 ноември):

http://bnt.bg/n…/zdrave/prikazni-geroi-v-ba-lgarski-bolnitsi

След репортаж по Канал 1, се обади доброжелател и дари сума, за да се продължи инициативата. Новите акции ще бъдат в СБАЛ по Детски болести, Медицински център по детски болести и скоро в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” – отделение „Детски изгаряния“. Ето го и репортажа за продължаващите акции:

Благодарим на БНТ – канал 1 и специално на репортера Мария Чернева за прекрасния репораж. Резултата от него показа, че хубавите новини трябва да бъдат на фокуса на нашето внимание и хората се интересуват от тях, може би повече от лошите новини.

В  рисуването участват художниците: Михаела Михайлова, Майа Стоилова, Диана Димитрова, Дора Цветанова, Ивелина Моралийска, Кирил Кръстев, Нанси Машалова, Теди Тодорова, Теодора Лазарова, Нелина Андреева, Иванка Ставрева, Стефани Лулчева, Лот Кенет (Танзания), Петя Иванова, Нанси Машалова, Дмитрий Кула, Едий Фриденберг и Мария Божилова заедно с доброволци и деца от болницата.

Реализира се по програмата “Алтернативи за свободното време”, финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство с подкрепата на Алверс комерс ООД и медийни партньори: