Каним те да се включиш в първата акция в рамките на Лаборатория “Мръдни си пръста” и да ни донесеш дрехи и аксесоари, които вече не ползваш.

Времето в България става все по-студено; лятото си отиде и с наближаване на зимата, много хора ще имат затруднение с температурите. Заедно с нашите доброволци решихме да организираме акция, с която да съберем дрехи и да подарим на нуждаещи се хора: бежанци в България, възрастни хора, както и за доброволци, които са в страната ни само няколко месеца и няма смисъл да харчат пари за дрехи, които ще носят само 2-3 месеца.

Така ти помагаш да намалим не само ненужното харчене на средства, но и дрехи които са залежали и отдавна неизползвани, отново да стоплят нечия душа. За всички нас е важно да внедрим в живота си този щадящ природните ресурси модел, който има за цел да връща суровините обратно в икономиката и да създава възможности за удължаване на техния живот чрез многократно използване или трансформирането им в друг вид продукт. По този начин се предотвратява или поне намалява значително добива на нови природни ресурси.

Как да се включиш?

На 28, 29 и 30 октомври, от 15:00 до 19:00 ч. наши екипи ще те очакват на следните три локации:

  • гр.София: на входа на Южен парк откъм бул.Витоша.
  • гр.Петрич: на входа на парка до Новия Исторически музей
  • гр.В.Преслав: на входа на парка

Може и да заявиш посещение на място. Пиши на мейл: info@openspacebg.com

или се свържи с нас във Facebook – OpenSpaceFoundationBG

Проектът „Лаборатория „Мръдни си пръста“ се изпълнява от Фондация ОПЪН СПЕЙС по програма „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ Благоевград.

С подкрепата на доброволци, по програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС.

С подкрепата на:

Партньори: