16/04/2018 – 15/11/2018

Казвам се Аида, на 28 година съм и съм от Испания.

Голяма част от работния ми опит е свързан с обучението ми  в Гранада (Испания) и Катанзаро (Италия)  по бакалавърската ми степен по Психотерапия. Освен в тази сфера, ми харесва да се занимавам и с други материи. Всъщност, съм работила и като проджект-асистент във Флоренция (Италия)  със стипендия “Леонардо да Винчи”. Задачите ми, главно, бяха да помагам с документите, свързани с проекта и да ръководя участниците в тяхното приспособяване, курсове по Италиански език и други мобилни възможности.

Именно заради това, когато последният ми договор приключи, реших да потърся доброволческа програма. Исках наистина да го направя от дълго време насам, защото мисля, че е добра възможност да развия нови умения и да израсна като човек.

Избрах Open Space Foundation, защото ми харесаха целите им – културни и исторически дейности, заедно с повишената мобилност, пък и исках да се запозная с източна страна, която да е различна от предишния ми опит като работещ човек и студент в Белгия и Италия.

В доброволчеството ми, развих много различни дейности:

  • Работилници в гимназии, промотиращи европейските доброволчески услуги;
  • Помагах на деца да изрисуват стена с традиционни български мотиви, насърчавайки българската култура и изкуство;
  • Помагах на деца в събитие, свързано с Европейското културно наследство;
  • Съдействах като модел в модно дефиле, което представя традиционни български носии и африкански дрехи;
  • Обучения по доброволчество;
  • Обучения, свързани с миграционната политика в Европа;
  • Ъпдейтване на уебсайт
  • Помощ при организирането на краткосрочно доброволческа програма във Велики Преслав в България;
  • Промотиране и рекламиране на Велики Преслав;

 

В заключение, за моят индивидуален проект, създадох евтино екскурзоводство на София:

https://drive.google.com/file/d/1Y2PpfMJXsRVyl_ohmtWuWPhFdGetakXc/view

Идеята на ръководството дойде от моите лични ръководства, които винаги правя щом пътувам. Обичам да пътувам, но имам много слаба памет, затова винаги си записвам имената на местата, които са ми допаднали. Идеята ми е да публикувам и споделя това ръководство със следващите доброволци и с всеки, които е заинтересован.

Все още не знам какво ще правя, след като приключа проекта си, но едно е сигурно и то е, че искам да продължа да събирам още и още опит и преживявания като това. Много ми се ще да посетя Индия, затова обмислям следващата ми работа като доброволец да е там.