Нашият опит:

  • Mоделът “АлтеРнаТиВи за свободното време”:    

Безработица, но и неподготвени кадри са проблеми на днешното време. От друга страна младите хора споделят високото си разочарование между очаквани и реални условия на труд. Адаптивността към първото работно място за мнозина е белязано с тотален неуспех и генерира огромно разочарование и апатия (към живота, и каквато и да било социална активност). И изхода най-често е нехилизъм и протест, без алтернативи. Какво като АлтеРнатиВи предлагаме за младите хора, и как да го организирате … (още ->)
Реализира се с подкрепата на Програма за подкрепа на НПО в България, финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014

(още ->)


  • Тестване на програмата в София:

СЕЗОН 1 | март – август | 15 младежки инициативи, в цифри, факти и снимки  (още ->)

СЕЗОН 2 | септември – декември |  6 младежки инициативи от СЕЗОН 1 намериха своето продължение  (още ->)

Реализира се с подкрепата на Програма за подкрепа на НПО в България, финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014


  •  Лятна арт програма: 

Интензивна 9 дневна програма за деца и младежи, в която младите хора споделят и откриват себе си, талантите си и преодоляват зоната на комфорта си. Авторска програма на Фондация “Опън Спейс”, която то 2008 година насам е събрала над 280 деца и младежи от страната и българчета, живеещи в чужбина. Как се случва и програма за следващия творчески лагер … (още ->)


Колегите споделят:

  • Опита на колегите:

За втори път в София се провежда контактен семинар, който среща над 40 продставители на организации, работещи с младите хора. East-West Youth EXPO се реализира с финансовата подкрепа на ЕС по програма “Еразъм +” КА1 и има за цел да покаже в България не просто опита на колегите, но и да се създадат контакти и да се намерят нови полета за работа на организации работещи със и за мадите хора. Профилът, какво споделиха и как да се свържете с колеги от Италия, Испания, Латвия, Грузия, Турция, Азербайджан и България: (още ->)


  • Добри практики:

Това е място, което млади хора разработват и поддържат, за да споделят ресурси и инструменти, които им помагат да се развиват. Как да освободиш КРЕАТИВНОСТТА си, къде да споделиш любовта към ЧЕТЕНЕТО и новата КНИГА на която си попаднал, какво помага за ПИСАНЕТО и СЪЗДАВАНЕТО НА ИСТОРИИ? През април 2015 в България се срещнаха 40 младежи, които обменяха опит, идеи и инструменти с които работят. Някои от тях са лични открития, други са дошли от прекрасни литератори в училище, но какво им помага да се развиват, вижте …. (още ->)

Реализира с финансовата подкрепа на ЕС по програма “Еразъм +” КА 1


  • Други възможности за включване:

Тук ще откриеш актуални обяви за включване в обмени, тренинг курсове, добоволчески проекти.  (още ->)

Ако не намериш темата, която те вълнува и искаш да развиваш, ни пиши. Ще те свържем с колеги, които работят в тази сфера и знаят как да те включат.

E:   info@openspacebg.com