www.myths.studio вече в твоите ръце

By November 15, 2019Новини

Вчера във Френски институт София се проведе събитие за представяне на платформа, подпомагаща изучаването на чужди езици: www.myths.studio.

Платформата е базирана в интерент, лесна за използване, и помага да усъвършенстваш езиковите си комптенеции от Английски, Италиански, Испански, Български, Латвийски и Арабски език.

Чрез аудиофайлове, и текст, които можете да отворите, за да се самопроверите, не само учите език,  но и опознавате света. Избрали сме митове и легенди от различни точки на света: Египет, Италия, Япония, Индия, Латвия, България, защото това са носителите на мъдрост и доброводетели, историята на една култура. А опознавайки я, можем по-добре да се разбираме.

На срещата вчера имаше въпроси дали ще включим други езици? В момента сме в разговори с Френски институт и отделът им за езикови курсове, както и с преподаватели от 134 СУ “Димчо Дебелянов” в София, с узучаване на иврит. Предстои ни среща с факултета по източни езици на СУ. Вероятно много скоро ще включим нови езици в платформата. Но със сигурност  каним всеки един потребител да изпраща митове и легенди от своята страна. Целта ни е да съберем в платформата колкото се може повече съкровища от различни точки и да ги представим пред колкото се може по-голяма публика.

Как да участваш: изпрати ни мит или легенда на e-mail: info@openspacebg.com 

Може да бъде на български или английски език.

Специални благодарности на екипа млади хора помогнали платформата да е във вида в които я виждате в момента: