Посрещаме новото попълнение на екипа ни: Stacy и Ayubu от Танзания, Racheal и Ivan от Уганда.

Младежите пристигат за 6-месечна Европейска доброволческа служба в София, в рамките на която ще се включат в радио екипа ни. Нови теми, нови предизвикателства и нови надежди идват с 4-ма младежи.

Първият шок в България: разбира се са зимните температури. Идвайки от екваториална Африка, където температурите целогодишно са 25-30 градуса през деня, 15 градуса нощем, можете да си представите шока им при 4 градуса в момента!

Какво още ги изненадва и какви предизвикателства очакват да срещнат в България, ще следим през обектива и очите на Гери – нашата камера-дама.

Това, което изненада нас обаче бяха думите на български език, които Ivan от Уганда е научил преди да дойде в София. Запявайки и химна ни обаче, успя да ни смая напълно. Комплименти за усилията му и желанието да се потопи в куптурата и езика ни още преди да пристигне!

Участието на младежите е част от проекта ни “Изкуство и култура за общност”, финансиран от Европейската програма “Еразъм+”, Ключова дейност 2: развитие капацитета на работещите в областта на младежта.