“After the Fall” и градуса в игрите се покачва още повече

Отново в действие по темата “Game Changer” и справяне с радикализацията чрез игри.

Този път играхме “After the fall” или анализиране на светът след апокалипсис.

Участниците в играта са част от елитна разузнавателна група изследваща останките след разпадането на цивилизацията. Концентрацията на хора на едно място е достигнало до критични нива и създалото се напрежение е потопило света в анархия, граждански вълнения и война за намаляващи ресурси. В рамките на играта се изследват и търсят отговори, решават се загадки, трябва да се справите със специални мисии.

Първите тестове на играта се проведоха в специално подбрано и аранжирано за целта пространство в 97 СОУ “Братя Миладинови” София. 5 отряда се сблъскаха с предизвикателства и изненади. Подцениха и не се възползваха от всички възможни ресурси, които имаха на разположение. Въпреки това обаче успяха да решат всички загадки и да спасят света.

Сега се подготвяме за следващата група – ученици от 11 клас от 97 СОУ “Братя Миладинови” София. Усилията им през изминалите няколко месеца на лок-даун и електронно обучение, както и изобретателността им, ще бъдат предизвикани в нова ситуация. В четвъртък – 13 май ще ги поканим да преживеят ново приключение и ще ги поканим да разкажат опита си като “Game Changers”

Играта е част от проекта “Game Changers” на TechSoup Foundation, който предлага интересни игри за превенция на радикализацията сред млади хора. Нашия екип е сред “посветените” в игрите. Ще се радваме да споделим с вас опита и енергията им.

По идея на наши доброволци, подкрепени от програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС