Одобрени артисти за Арт-резиденциите в Унгария, Северна Македония и София, България

Ние, от Open Space Foundation вярваме, че е от изключително значение да допринасяме към развитието на общността, където живеем, работим и творим. Затова и през месец май разширяваме обхвата на нашата подкрепа и отправихме покана към артисти от България за участие в арт резиденции в България, Северна Македония и Унгария.

Артистите, които кандидатстваха в рамките на първата отворена покана тази година, имаха възможност да представят свое портфолио, както и предварителни идеи и концепциите си за творчески проекти в рамките на обявените арт-резиденции.

Екипът ни, заедно с представителите на партньорите ни от Северна Македония, Унгария и Гърция, които са част от екипа, работещ по проекта „Традиции в преход“, вземат решение относно кандидатите за трите локации. Изборът бе направен на база: портфолио, идеини концепции, а самата класация бе според посоченото желание за дадената локация.

Благодарим на всички артисти, изразили желание да участват и за възможността да научим повече за тях и тяхната работа. Получихме рекорден брой кандидатури – 86. За съжаление, само 3-ма от тях ще имат възможност да участват в първите резиденции:

за Северна Македония: Николай Мариновскулптура;

за Унгария: Нанда Ментешеваграфичен дизайн;

за София, България – ще бъде обявен след потвърждение на датите.

 

Кандидатурите бяха наистина много и изборът ни бе изключително труден. Желаем успех на останалите артисти и се надяваме да имаме възможността да работим заедно по бъдещи Ваши идеи! Следете страницата ни: www.openspacebg.com , както и профилите ни в социалните мрежи за следващите резиденции и проекти, които много скоро ще бъдат стартирани.

 

Проектът ECHO 2 “Traditions in transition” / Европейско културно наследство на сцената 2 “Традиции в преход” се съфинансира по Европейската програма “Творческа Европа” и Столична програма “Култура”.

Партньори по проекта:

Inter Alia   (Гърция)

Sfera International,  (Северна Македония)

Open Space Foundation  (България)

Pro Progressione  (Унгария)

PostScriptum  (Гърция)

Balkans Beyond Borders   (Гърция)