“Видео-лаборатория с Алберто” с нова дата

На 6 юни ще започне курсът ни по видео заснемане и обработка. Ситуацията е особена, и леко тревожна, но ние ще вземем всички препоръчителни мерки, за да осигурим безопасността на участниците и екипа. Групи с редуциран съства на участниците, дезинфекция, носене на маски и придържане към правилата за социална дистанция. Знаем, че желаещите са много повече, но капацитета на тренерите и мястото, където ще се работи не ни позовляват на този етап да посрещнем всички желаещи. Бъдете търпеливи, молим! Когато всички това е вече зад гърба ни, ще предложим включване и на още желаещи. Следете сайта ни, както и Facebook страницата ни, за да сте навреме инфорирани.

В рамките на курса участниците ще преминат през целия процес от идеята, избор на подходяща среда и персонажи, запознаване с правилата и условностите при видеото (необходима светлина, звук ….), практическо снимане и финален монтаж на заснетият материал, превръщайки го в завършен продукт. Също така ще говорим за разпространение на готовото видео.

По време на курса, всеки един от участниците ще заснеме свой собствен материал, като в последния етап, ще направим  прожектиране и обсъждане.

Курсът започва на 06 юни 2020. Ще продължи 16 седмици.

Водещи курса:

Alberto Redighieri е филммейкър, завършил в Италия. Автор е на няколко документални филми, независими продукции, участвали в Европейски фестивали за документално кино.

Камерата е в твоите ръце, и заедно с него стъпка по стъпка ще се учиш как да улавяш моменти и да разказаш истории.

Моника Угренова е рижисьор и куклена актриса към Куклен театър гр.Търговище. Стъпка по стъпка ще помага да вдигнем завесата и да видим бекстейджа на филмопроизводството. Ще покаже, че теория не е страшна дума, и може “да оптуши” споделянето и гледането заедно.

 

Втория сезон на работилниците се случва с подкрепата на програма “Култура” на Столична община и е напълно безплатен.

С подкрепата на програма “Култура” на Столична община