Доброволец в акция

Казва се Венци (Венцислав Маринов), роден е във Велико Търново и за първи път е извън България. 

Събра смелост и на 1 октомври 2016 се впусна е приключението ЕДС (Европейска Доброволческа служба).

Включи се в екипа на CIM.Horyzonty (Познан, Полша) – http://www.cimhoryzonty.org/, където заедно с още 3-ма младежи помагат в основните дейности на организацията.

Ето какво споделя Венци за работата си до момента:

Радвам се, че съм тук. Мисля че за 2 месеца съм се променил повече от последните ми 2 години. Дали е така наистина.. не знам, но така го чувствам Живея в много хубав апартамент, на 30 мин от центъра на Познан. Испанец, Латвиец, Французойка и разбира се…. БЪЛГАРИН! Това са обитателите на готиния апартамент. Разбира се, не искам да ви баламонсвам, имаме си и нашите разногласия… Но не се съсредоуточавам върху това, понеже ако се замислим това е нормално където и с когото да живееш. Лично аз, в началото имах много проблеми с това, но след месец започнах да свиквам и да се приспособявам. Сега като погледна на това назад, ме кара да се замисля колко по-силен характер ми се е изградил от това… Не е истина просто. Умея да се съсредоуточавам върху работата си в пъти повече от преди. Трудно се разсейвам, макар и все още да се случва често. Буквално всяка седмица срещам нови хора. Това е супер готино!

С какво се занимавам предимно? Работата ми се състои от различни неща, но се опитвам да се съсредоуточавам на работата с деца и тинейджъри най-вече. Създавам различни презентации, на различни теми. Обсъждаме различни неща, важни и понякога не толкова хаха. Като цяло, голяма част зависи от това как гледаме на нещата. Според настроението в момента в който пиша това и разбира се характера… Може да напиша добри и лоши неща. Да кажем, че напиша че всичко е изключително лошо и мизерно, след което някой друг идва на моето място и го намира за рай. И обратното, ако напиша че всичко е под слънце и дъга, някой друг който дойде може да го види като най-мизерното му изживяване.

За край искам да споделя с теб един от любимите ми цитати. “Nothing can stop the man with the right mental attitude from achieving his goal. Nothing can help the man with the wrong mental attitude.”

Наздраве!”

Проектът на Венци е до края на септември 2017 г. Времето е както много, така и малко! Следим го от разстояние и се радваме на всяка промяна и всяко израстване, което той регистрира в живота и начина си на мислене. Активен е в социалнити мрежи и споделя своите виждания за личностното развитие на младите хора. Следете рубриката му:

https://www.facebook.com/ventzislav.marinov?fref=ts

и в Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UC6mQWhZ1owKYOIO16MwXkmA

Проектът, в който Венци участва се финансира по програма “Еразъм+” на ЕС, КА1, ЕДС