Приключението на едно семейство – финален спектакъл на лятното ни училище в гр.Велики Преслав

С голямо удоволствие ви каним на финалния спектакъл на участниците от лятното ни училище в гр.Велики Преслав. 

“Приключението на едно семейство” е заглавието на спектакъл, които деца и младежи от Велики Преслав подготвиха заедно с фасилитаторите им Гери Кирилова и Дея Евтимова. Сценарият, декорите, костюмите – са дело на самите участници. Сюжетът показва животът на едно семейство, чийто член е отвлечен. Тръгвайки по следите на похитителите, семейството преминава се озовава в Туция, Индия, Испания. Използва малко магия, наследена от поколенията. Но както самите младежи уточняват: “целта ни е да покажем многообразието на света” и е повлияно от общуването им с доброволци от Испания, Италия, Полша и Латвия с които общуваха в рамките на лятното училище. 

Деца и младежи на възраст от 6 до 14 години в рамките на 20 дни се запознаваха с географското местоположение на Испания, Италия, Португалия, Швеция, Полша и Латвия. Учиха столици, знамена, известни брандове, художници, спортисти, певци и актьори, но преди всичко имаха възможността да разговарят на живо с хора от съответните държави. 

На 29 август, от 18:00 ч. в зала “Тържествена” на Обшина Велики Преслав ще представят своя пиеса, вдъхновена от дните заедно. Освен нея: танци, рецитал и изненада към публиката. 

Вход СВОБОДЕН. 

Лятното училище е част от работата на Фондация Open Space в града.

Случва се с участието на доброволци по Европейската програма “Еразъм+”, Ключова дейност 1: мобилност на младежи и подкрепата на Община Велики Преслав