Първият концерт на GUCCY BAND и Frank Mgimwa от Танзания

Първият концерт на GUCCY BAND и Frank Mgimwa от Танзания

23 януари в демо център МИР в кв.Факултета в София шестима младежи застанаха за първи път пред публика. 13 песните, сред които известни поп-тракове, традиционни ромски и български песни, и разбира се една африканска песен, която нашия доброволец Frank Mgimwa от Танзания бе разписал за техните инструменти. Изненада за публиката бяха двама гости от Южна Африка: Sinethemba Mashiane и Dumo Khumalo, които представиха една авторска песен. Младежите упорито работиха през последните 2 месеца и имат своята група вече. Екипът на демо център МИР подкрепя развитието на талантите им и им предоставя условия да се събират и да репетират. Както знаем апетитът идва с яденето, така и  младежите заявиха че ще продължат да работят, и за следващия концерт ще поканят и групата “Крали Марко”, в която са свирили техните родители и близки и в немного далечното минало е радвала публиката в квартала.

Работата на групата продължава. прекрасно е да виждаш как младежите инвестират времето и усилията си в занимания, които ги развиват. Общуват и се самообучават, а ние сме част от този процес.

Приятно гледане на концерта им:

Франк (Frank Mgimwa) е доброволец при нас по програма Еразъм+ на ЕС.  Пет месеца работихме заедно в сферата на проектно планиране и търсене на подкрепа на идеи. Като личен проект, Франк пожела да работи с деца и младежи от ромска общност и да развива музикалните им таланти. Щастлив е от резултата и от добрите отношения, които създадоха.