www.myths.studio вече е в ръцете ти

By November 15, 2015Новини

Вчера във Френски Институт в София се проведе конференция за представяне на платформата www.myths.studio ,  в която са събрани легенди, митове и истории от 10 държави.

Преведени на 6 езика: английски, италиански, испански, български, латвийски, арабски език, платформата е прекрасен начин да развивате езиковите си компетенции, като ви подпомага в слушането и разбирането. Всички истории са представени с аудиофайл и текст за проверка дали сте разбрали съдържанието .

Изправени пред реалността да живеем и работим в мултикултурна среда, ние имаме нужда да знаем повече за ценностите на всяка една нация и да я опознаем по-добре, за да можем да избегнем недоразумения и проблеми в общуването. Платформата е отворена и дава възможност и потребителите да изпращат истории. Желанието ни е да издирим и добавим съкровища от колкото се може повече точки на света. За момента можете да чуете истории от Египет, България, Латвия, Италия, Япония, Индия.

Попитахте ни ще има ли други езици? В момента водим разговори с Френски институт, с ученици то 134 СУ “Димчо Дебелянов” с преподаване на иврит. Предстои ни среща във факултета по източни езици на СУ ‘Св.Климент Охридски”. Със сигурност платформата ще продължи да се развива. Благодарим на младите хора, които се включиха в нейното създаване. Повече от година разботиха, за да имаме сега над 130 истории, преведени на 6 езика.

Платформата е удобна за ползване на компютър, таблет и мобилни телефони. На самия сайт: www.myths.studio има инструкции как да я направите достъпна за телефона си,

Проектът се реализира с подкрепата на програма Еразъм+ на ЕС, КД1: мобилност на граждани, Националната агенция за България: Център за развитие на човешките ресурси.