Книги в помощ на историята | 10 октомври

КОГА: 10 октомври (петък), 13:00 ч.

КЪДЕ: София, в градинката пресечна точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“ (трамвай 22, тролей 1, 5, автобус 74)

ПРЕДСТАВЯМЕ: КНИГИ В ПОМОЩ НА ИСТОРИЯТА – Рик Риърдън и неговия герой Пърси Джаксън

Една поредица разказваща за Титани, Божества и съвременни герои. Гръцката митология – атрактивно и забавно разказана.

“Гигантите на Гея набират все по-голяма сила. Те трябва да бъдат спрени веднъж и завинаги, преди Гея да изпълни пъкления си план и да пренесе в жертва двама героя. Тя се нуждае от тяхната кръв – кръвта на Олимп, за да се събуди. Бъдещето предвещава ужасяващи битки в лагера на нечистокръвните. Боговете, които все още страдат от раздвоение на личността, са безполезни. Дали няколко млади герои биха могли да се опълчат срещу цяла армия от мощните гиганти на Гея? Дали мускулите и свръх силите са достатъчно мощно оръжие в битка с Титаните, или изобретателността и креативността на получовеците-полубоговете е ключът към победата?

Друг изход няма, защото, ако Гея се събуди, всичко приключва.”

По случай премиерата на последната книга от поредицата – Издателство „Егмонт“ и Фондация OPEN SPACE организират конкурс за рисунка на пейка, посветена на Пърси Джаксън и неговите приятели. Една от рисунките ще бъде нарисувана върху пейка в парка, като отличената рисунка + още 9 автори (изтеглени с жребии) ще получат книгата „Кръвта на Олимп“.

На 10 октомври (петък) от 13:00 ч. в градинката ще се срещнем с преводача на поредицата Александър Драганов, който е превърнал в лична мисия споделянето на героиствата на Пърси Джаксън на сайта си „Цитаделата“ http://www.citadelata.com/

В 13:13 ч. ще стартираме игра с въпроси – на живо в парка и в Интернет, като позналите ще получат последната книга от поредицата линк

Проектът е част от инициативата ни OPEN BOOK, и има за цел да провокира интересa към четенето чрез визуално и интерактивно представяне на книгите. Започнахме с редизайн на пейките в градинката в пресечната точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“ и ще продължим с тематични срещи, на които ще се представят подбрани книги, автори на корици, преводачи, фен-фикшън обществата, които дописват и развиват герой и самите истории.