Фондация “Опън Спейс” организира международен тренинг под наслов –  ‘’Свободата на словото (на омразата)“

By November 10, 2017Новини

Между 15 и 20 октомври, Фондация “Опън Спейс” организира международен тренинг под наслов –  ‘’Свободата на словото (на омразата)“, финансиран по програма “Еразъм+” на ЕС.

Обучението се проведе в град София и освен екипа на “Опън Спейс”, се включиха представители на България, Унгария, Полша, Италия, Латвия, Турция, Уганда и Танз ания, както и гост лектори.

По време на курса участниците се запознаха с естеството на езика на омразата и научиха различни методи, с които той може да бъде предотвратен. Чрез множество ролеви игри, презентации и лекции, младежите научиха за силата на социалните интернет плаформи, и перспективата те да бъдат ползвани срещу омразата в онлайн пространството.

Част от задачите, които участниците трябваше да изпълнят бяха: създаване на концепции за онлайн и офлайн методи за борба и превенция с езика на омразата.

Освен много интересни преживявания и запознанството с  нови приятели, участниците в тренинга имаха възможността да разгледат интересни места в столицата и да научат повече за историята на града. Обучението приключи с награждаваща церемония, на която Всички участници получиха международен Youthpass сертификат.