Мръдни си пръста и защо е важно?

By February 10, 2022Новини
Мръдни си пръста е инициативата, с която искаме да събудим у вас желанието за промяна и подобряване на средата, в която живеем!

Лаура, 22г., Франция:

Мръдни си пръста” е невероятен проект, който окуражава младите хора да участват в реновирането на места, в които живеят или виждат. Този проект е много важен за подтикването на младежите да променят каквото не харесват и да застанат зад техните вярвания. Ако не харесваш нещо, мръдни си пръста, за да го промениш!

Доброволчеството е много важен опит, чрез който развиваш себе си, опознаваш се още по-добре и срещаш нови хора. Доброволческият проект е също момент, в който да излезеш от зоната си на комфорт, да изпробваш нови неща, да опиташ нови проекти. Предложения като тези от програмата Европесйки корпус за солидарност (https://europeansolidaritycorps.bg/)  са ценни дарове за нас, от които можем да почерпим опит по време на обучението ни.

Цветина, 20 г., България:

„Младите хора, не само в България, но и по целия свят, имат нужда от пробуждане и осъзнаване. Те трябва да разберат, че в техните ръце е бъдещето на света – урок, който съдържа огромна доза истина, въпреки че звучи като клише; урок, който няма да научат в училище, а като се сблъскат с реалността. Участвайки в различни проекти и инициативи, младежите ще могат не само да допринесат за развитието или промяната на дадено нещо, но и да изградят и развият себе си като личност. Проектът Мръдни си пръста, както и доброволчеството като цяло, предлагат именно тази възможност на всеки отговорен за бъдещето млад човек“.

Първата за 2022 г. инициатива, която ще подкрепим е създаването на площадка за велосипеди, скейтъри и скутери в безопасната среда на градския парк в гр. Велики Преслав. Съоръженията ще са от дърво и ще комбинират елементи от подобни съоръжения в Европа!

Вече стартирахме кампания за набиране на необходимите средства.

Как да се включите? ⚡

Купете си тениска с логото на кампанията, или направете подарък на свой приятел!

Подробности, тук: https://bit.ly/35jZCb1