Нови хора на борда

 

Тази седмица бе белязана от няколко интересни неща:

  • екипът ни се увеличи, като казваме “Добре дошли на доброволците ни Рафаел от Португалия, Рени и Иви от България!”, които стават част от семейството ОСФ благодарение на програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС;
  • направихме си тренинг за сплотяване на екипа и запознаване “Кой “кой е” в мрежата от проекти”:
  • представихме “Doodly” – софтуер, с който правим страхотните презентации в App-F.I.R.E.  В момента първите три модула се превеждат на немски и португалски език, а четвъртия модул е в процес на разработване. Очаквайте новини за него в края на месеца;
  • започваме работа по новия сезон подкасти, като към екипът ни се присъединяват Аилин, Цвети и Марги. Микрофонът ще е отново в ръцете на младите хора, за да споделят нещата, които ги вълнуват и какви решения предлагат на проблемите в живота си.

Пожелахме си повече дни като днешния! Отново на живо, отново в тренинг, отново да виждаш как интересът и любопитството се покачват!

Последната седмица на януари ще участваме в тренинг по проекта “ACTIon“, който заради новата вълна на КОВИД ще бъде он-лайн. Но ви каним на 27 януари от 15 до 16 ч. във Facebook, за да представим обучителна програма, която помага за изграждане на медиина грамотност и култура и насърчава активното гражданство на младите хора. Ще се радваме да отговорим на вашите върпоси. А обратната връзка от вас ще ни помогне да направим четвъртия модул на FI.R.E. интересен и полезен за младите хора. Проектът се реализира в партньорство с колеги от Германия, България, Белгия, Гърция и Северна Македония, с финансовата подкрепа на програма “Еразъм+” на ЕС, Подкрепа на реформи, KД3 Социално включване чрез Обучение, тренинги и младежи.