Нова стена в 96 СУ “Лев Н. Толстой”

В навечерието на един от най-българските празници – 24 май, в 96 СУ “Лев Н. Толстой” ученици рисуват стените на трафопоста в двора на училището.

Ученици от 5 до 8 клас правиха проучвания на шевиците и заедно с ръководството на училището избраха кошчетата в училищния двор да бъдат боядисани в жълто, зелено и червена – и да привличат вниманието с цветността си. А стените на трафопоста да бъдат превърнати в галерийно пространство и да бъдат украсени с български шевици.
С инициативата „Рисунка за смет“, организаторите искат да покажат на учениците възможности да действат активно, да изразяват мнението си на публични места и да мотивират останалите да взимат участие.
В края на добре свършената работа от ентусиазираните ученици на 96 СУ “Лев Н. Толстой” . Всички ученици позираха щастливи пред творението си, а на финала получиха и сертификати за участието си.

   


“Стената грабва вниманието веднага. намира се на един от входовете на училището и всеки ден ще ни посреща и изпраща с колоритните си цветове.” – 
сподели един от участниците.

Участват: деца, младежи и учители по изобразително изкуство.

Този проект се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура“