Нова визия за трафопоста пред спортното училище в София

Започнахме!

Много скоро Спортното училище в София ще има не само ново общежитие, но и цветен трафопост пред него. А темата е “Младите хора и града”. Mitaka Gonzales и Ангел Кубатев (Ангел Димитров Кубатев) са младежите ни в акция днес. Седмица след участието им в проекта CYTY: Creative Youth for the ciTY, провел се в прекрасния италиански град Rieti, работим заедно за един по-цветен и приветлив град.

И кой каза, че младите хора не участват?!?

Проектът CYTY: Creative Youth for the ciTY се реализира по програма “Еразъм+” на ЕС, КА1 – Младежки обмен, с идеята млади хора от Италия, България и Гърция да обсъдят какво могат да направят за средата и града си.

Днес в София правим “огледало” на събитията в Италия, и по покана на Столична община район Надежда, двама графити майстори ще преобразят сивата и олющена сграда на трафопоста пред 153 Спортно училище в София. Мястото не е случайно избрано. Тези дни предстои да бъдат отворени вратите на прекрасното ново общежитие за младежи-спортисти от страната. Общежитието е направено от фургони и е първото по рода си в България, в което на практики се случва използване на нетрадиционни форми по нетрадиционен начин.