Обиколка на 13 обекта в гр.Велики Преслав и района | 12.04.2014

12 април (събота) в гр.Велики Преслав се проведе опознавателна обиколка на 13 обекта от района. При посещение на всяка една от посочените точки, участниците получаваха печат, а на финала получиха и награди в няколко категории:

– най-бърза обиколка на 9-те градски обекта – с време 58 мин.;
– най-бърза обиколка на цялото трасе с велосипед – с време 93 мин.;
– най-малък участник – дете на 8 години;
– специални грамоти за група велосипедисти от гр.Шумен – документирали цялото трасе в цифри, факти и степен на трудност.
Въпреки ниските температури, участниците в играта бяха много вхъдновени от обиколката и споделиха желание състезанието да бъде повторено и по-нататък във времето.

Само за справка: маршрутът е с обща дължина 20 километра и 400 метра. С две изкачвания 5-та категория: по скалата от 5 до HC (5, 4, 3, 2, 1, HC),

едно изкачване “петица” – 2.42 километра със среден наклон 4.3 % и

една “четворка” – 7.7 километра със среден наклон 2 процента.

Петицата е най-ниската категория, но не всяко получава изобщо оценка за изкачване – разбира се, само ако има изкачване. Петицата е за манастира “Свети Пантелеймон”, четворката за Природен резерват “Дервиша”.
А в галерията по-долу можете да видите снимки от обиколката и обектите.

Играта е част от програмата ни „Работилницата Велики Преслав“ – доброволчески проект „Знаете ли че?“ на Теодора Мод и Виолина Вескова, финансиран по НПМ 2011- 2015, с подкрепата на НЦЕМПИ, Обина Велики Преслав и местни пазители на духа и историята на района.