При колеги в Уганда | 4 февруари

2 седмици в лятна и шарена Уганда й предстоят на колегата ни Пепа Пенева. Пътуването е част от проекта “Изкуство за социална промяна”, който събира партньори от България, Уганда, Танзания и Италия да споделят опит, предизвикателства и вдъхновения от работата си с младите хора.

Използваме изкуствата като инструмент за работа с младите хора. Целта ни е да им помогнем да открият талантите си. Да бъдат по-освободени и креативни когато представят себе си и идеите си – споделя Пепа.

Среща колегите си на Brave Kids в Полша през 2012 и от миналата година вече работят заедно. 4-ма младежи: Agatha и Lott от Танзания, Frank и Jeff от Уганда вече са в София и изпълняват своите доброволчески проекти. Можете да ги видите в танцовите зали на София, на състезания (скоро и на ТВ екран – в шоуто “България търси таланти”), в Mega Mall Sofia – където Agatha участва в арт ателиета, или да откриете пейките-книги и стени с приказни герои в Детска болница София, които младежите нарисуваха.

Посещението на Пепа в Уганда е да наблюдава работата на колегите си там, да види лице в лице предизвикателствата, които те ежедневно трябва да решават.

Очакваме снимки и репортажи от мястото.

Следете ни и във Facebook:  https://www.facebook.com/BUTIartforsocialchange/

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ЕС – EACEA – програма “Еразъм+”, КА2 – Развитие капацитета на работещи с младежи.