Следобед в квартала – хепънинга на младите хора

31 октомври бе ветровит и студен ден, но младежи от трите квартала на София – Младост, Надежда и Люлин,  сгряваха пространствата с танци, талант и креативност.

Става традиция на този ден да се празнува Хелуин и макар да има хора, които се гневят на тази мода, младежи внесоха български привкус в празника. В кв.Младост – Йоан Ценков, Атанас Леваков и Николай Петров изрисуваха един трафопост с кукерски маски. Да познаваме и помним традициите.  И за да сме в темата на страховитото – конкурсът, който обявихме там – извади на показ 2 не много приятни места в кв.Младост, които ще връчим на кмета на района с препоръка да се трансформират и реновират. Интересното е, че младите хора са готови да помагат в процеса, дори имат идеи. Нужни са няколко административни процедури, съгласуване и обезопасяване при работа. Стискайте палци – идната седмица ще посетим кмета и ще видим какво ще ни отговорят?  

В кв.Надежда «градусът» се поддържаше от млади танцьори на брейк и хип-хоп танци. Въпреки вятъра – минувачите спираха и се дивяха на енергията и настроението им. А с нас споделиха че в района има нужда от места за танци, спорт и социални срещи – особено за възрастните самотни хора. Липсва им място за информация, където да намират събитията и хората, с които да си помагат.

В кв.Люлин премериха сили малки и големи в няколко турнира – «Не се сърди човече», «Дама», «Шах» и Футбол,. И макар поканата да бе и към татковци и майки, се оказа че малчуганите са по-смели и въпреки ветровития ден, бяха готови да се състезават.

Раздадени бяха много награди – за спечелилите в турнирите, както и поощрителни такива. Все пак идеята бе да се забавляваме, а не искахме да има «сърдити човечета».  

Следващата седмица –  9 – 13 ноември ще посетим всички районни кметове, за да предадем посланията на хората от кварталите и да предложим съдействие за едно по-хубаво и уютно място за живеене. Квартала е мястото, с което започва и свършва деня ни. Трябва да е хубаво! Ако имаш идея и/или желание за промяна – не е късно да я споделиш с нас. Идната седмица ще бъдем куриери, с получател кметовете.

А за останалите събития от СЕЗОН 2 – информация с датите и как да се включиш – тук.

Поектът “Алтернативи за свободното време” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. с подкрепата на СО район Надежда и фирма ЕКОМ 1, както и медийни партьори: