Темата на този уикенд е „Герои“ | 13 – 14 юни

Темата на този уикенд е „Герои“ – защото надеждата създава герои.

 Надежда рисува

Някак свикнахме да търсим красиви неща около себе си. А ако ги няма – се опитваме да си ги създадем сами. Тази СЪБОТА – 13 юни, млади хора ще дръзнат да оставят своя отпечатък – създавайки красиви цветни петна по бул.Ломско шосе – кв.Надежда в София. Не знам кой е авторът на идеята, и къде първо са започнали с тази акция, но вълната “ПРЕДАЙ НАТАТЪК” сякаш обзема все повече хората и се превръща в участие и личен принос в промяната.

Ивелина Симеонова е един от тези млади хора, който решиха, че само да мрънкаме и негодуваме не е продуктивно. Трябва всеки от нас да се опита да направи нещо, за да промени средата и ситуацията, в която всички ние живеем. Вече трета година участва в различни доброволчески акции като споделя времето и таланта си и създава красиви произведения, подарък за всички нас:

  • един от художниците на парка с пейките-книги – в градинката пресечна точка на ул.Опълченска и Пиротска в гр.София (http://openspacebg.com/?page_id=978 );
  • участвала е във фестивала в Етрополе – където нейна творба украсява и днес ел.табло в града (снимки могат да бъдат видени във Facebook в Страницата на Младежки Фестивал Етрополе);
  • направила е дизайна на картата в Зоопарк София и множество плакати и афиши за културни събития в столицата.

Сега ви кани заедно да украсите пространството по бул.Ломско шосе, между Метро станциите „Хан Крум“ и „Надежда“. Материалите се осигуряват по програма „АлтеРнаТиви за свободното време на младите хора“ финансирана по Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕЕА. Осигурени са още: награди от The Exclusive – 20 билета за летния фестивал на Cacao Beach на 17 и 18 юли, сертификати за участниците, и работно облекло (тениски) и ръкавици.

За да се включите в инициативата ,,Надежда рисува” трябва да представите скица на проекта си за рисунка върху ел. табло. Предложенията се приемат до 12.06.2015 год. или на място в деня на събитието.

А иначе можете да следите репортажите ни на: https://www.facebook.com/events/928244227199052/

На следващия ден – 14 юни ви каним на другото ни събитие в кв.Надежда – „Танцувай с нас“ – 10:30 ч. в Северен парк, входът от към последната спирка на автобус 86.

Танцувай с мен

Група младежи, чиято любов към танца и хип-хоп културата е неудържима, ще ви представят философията на това изкуство.

Специален гост на събитието е барабаниста Никола Горялов от Groove Atelie (http://www.grooveatelier.bg/ ), който вече трети сезон работи по програма за развитие на музикални ателиета в неговото прекрасно обзаведено студио.

На границата между културата и спорта, тези младежи заслужено спечелиха доверието и аплаузите на екипа ни. Философията и начина им на живот ги превръщат в желани ментори за децата ни.

Елате в неделя, за да се запознаете лично с танцьорите и какво всъщност наричаме „улични танци“.

За контакти:

Пепа Пенева

Т: 0889916 483

E-mail: pepa_p@openpsacebg.com

www.openspacebg.com

Събитията са част от календара на „Алтернативи за свободното време“ на Фондация „Open Space”.

Финансира се по Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В партньорство със Столична община район Надежда.

 

 С медийната подкрепа на: