Началото на едно приключение наречено Танзания

Началото на едно приключение наречено Танзания

 

Преди точно 2 седмици започна приключението на Моника Угренова от България наречено “Европейска доброволческа служба в Танзания”.

Моника е от България, завършила актьорско майсторство. Работи в театрите в гр.Търговище и гр.Шумен и привидно не й личи, но е супер активна и невероятно организиран човек.

Преобърна света докато се срещне с екипа й ни и още от първия разговор по телефона даде да се разбере, че проектът в Танзания е точно НЕЙНИЯ проект. През март дойде лично в София, за да се види с колегите ни от Chamwino Arts Center по време на публичната лекция на д-р Кедмон Мапана в УНСС и много ясно отсече: “ДА! Искам този проект!”.

Ето я вече в Танзания! Запретнала ръкави. Готова с график за курс по компютри, който ще води за местните младежи в Chamwino. Вече изпрати няколко писма до организации в Европа, за да представи дейностите на посрещащата я организация. Планира работата си по дни и часове, и вече сериозно обмисля как да въведе кукления театър в местната общност.

За времето през което е там, се опитва да се адаптира към средата и да се запознае с местните хора. И понеже е “шило в торба” в добрия смисъл на думата разбира се, споделяме и първото й видео от там.

Абонирайте се за канала й. Заслужава си! Изключително увлекателен разказвач е и още от първата секунда те кара да се влюбиш в нея.

Моника, обичаме те! И чакаме с интерес всяко следващо видео, което ще направиш!

Животът в Танзания през очите на една Българка.

 

Проектът по който Моника е в Танзания е F.I.R.E. (From Idea to Reality & Execution) финансиран от Европейската програма “Еразъм+”, Ключова дейност 2: развитие капацитет в областта на младежта.