Търсят се семейства домакини | 06.01.2016

Доброволци от Испания, Унгария, Латвия, Великобритания, Турция и Италия пристигат за 4 седмици в София. Те ще помагат за случването на Street art festival – 15 – 24 април 2016. Организаторите – Фондация „Open Space”, търсят приемни семейства за доброволците за периода 31 март – 30 април 2016. Изживейте незабравими моменти с млади хора от други страни. Опознайте техните обичаи и култура. Помогнете им да се потопят в българската история и традиции.

Всеки, който желае да стане част от инициативата, приемайки в дома си доброволец, може да получи повече информация на телефони:

Vivacom: 0876 692 753; Mtel: 0889 916 483,  e-mail: pepa_p@openspacebg.com

Като семейство домакин Вие осигурявате възможността на младеж от друга страна да опознае България през Вашите очи. Вие от своя страна освен, че ще се сдобиете с още един член на фамилията си, ще научите много нови неща за друга култура, нейните ценности и традиции, език, кухня, т.н. Ние внасяме чуждестранната култура във Вашия дом. А какво всъщност прави това международно общуване толкова специално – това са отношенията между хората, които прерастват в приятелства за цял живот.

Какво трябва да направите, за да станете „семейство-домакин“?

– трябва да предоставите място за нощуване за един или двама човека в рамките на 4 седмици;

– не сте длъжни да осигурявате храна за човека, на когото ще осигурите място за нощуване.