Телевизия “Велики Преслав” с новини от района

От днес в гр.Велики Преслав започват излъчвания на видео новини и репортажи за случващото се в района.

Инициативата е на мести хора, които искат да запълнят една информационна дупка появила се след спирането на местня вестник “Преславска трибуна”. Вестникът е излизал един път седмично и тиражът му макар и не голям се е изчерпвал за броени часове. Хората искат да знаят какво се случва в града им, какви са решенията на общинските съветници и администрацията, но най-вече да видят познати лица и да четат какво и как им се е случило. След спиране на финансирането от страна на общинския съвет, местните хора изпитват глад за новини. Няма местна кабеларка, както ги наричаме, нито радио точки, по които да се информират за смъртни случаи. Идеята на екипа е да се правят поне по едно предаване месечно и да го излъчват в Интернет и на служебния канал на местния доставчик – МСат.

Първото предаване е вече факт. Можете да го гледате тук, както и на служебния канал на МСат всеки петък от 10:00 и 18:00 ч.

Пожелаваме на екипа вдъхновение за следващите предавания и репортажи, които да ни вдъхновят за добри дела.

Проектът за местна телевизия “Велики Преслав” се реализира по програмата ни “Алтернативи във Велики Преслав” с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

 

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на
Национална програма за младежта (2016-2020),
Министерство на младежта и спорта
Проект “Алтернативи в гр.Велики Преслав”
Номер на договора:  25-00-56/17.09.2018