Заедно с Милица Гладнишка, да влезеш в обувките на едно необикновено момче.

Сали Грийн, “Полу лош”

КОГА: 18 септември (четвъртък) ,   13:30 ч.

КЪДЕ:  София, в градинката пресечна точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“  (трамвай 22, тролей 1, 5,  автобус 74)

ПРЕДСТАВЯМЕ:  Картини от тинейджърския живот – инсталация и официален старт на темата „Срещу тормоза в училище“

Каним те заедно с Милица Гладнишка да влезеш в обувките на едно необикновено момче.

По пътя на съзряването си, едно момче търси отговори на въпросите:
Какво е да си полулош? Немного лош? Наполовина лош? А другата половина тогава каква е? И откъде идва лошотията?

Героят трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание. Пълната палитра от недоверие, проверки и провокации от страна на деца и възрастни, тормозът и злобата на околните, могат ли да станат причина за сбъдване на „лошите пророчеста“?

Магията, влюбването и свръх-уменията са добре забъркани, а Милица Гладнишка ще ни представи магьосницата, възпитавала го в строгост и грубост, но дала му и зрънцето добро отношение.

За всички любопитковци: подготвили сме ви инсталация в градинката, а заедно и със самата книга, ще можете да влезете „в обувките“ на младежа и да видите света през неговите очи. Книгата е написана от 1 лице, интересен похват, който те хвърля веднага в дълбокото.

Ела и открий себе си!

Проектът е част от инициативата ни OPEN BOOK, и има за цел да провокира интересa към четенето чрез визуално и интерактивно представяне на книгите.

Започнахме с редизайн на пейките в градинката в пресечната точка на улиците „Опълченска“ и „Пиротска“ и ще продължим с тематични срещи, на които ще се представят подбрани книги, автори на корици, преводачи, фен-фикшън обществата, които дописват и развиват герой и самите истории.

За повече информация: в рубриката: OPEN BOOK