За каузите, за смисъла … и за “НАДЕЖДА рисува в болниците”

За КАУЗИТЕ, … за смисъла да правиш това което обичаш и как да то може да се впише в днешния ден Деница Пенева разказва за сп.Икономика (бр.64)
 
Деница, заедно със сестра си Славена и техните приятели Люси Цонкова от „Щура Къщура“ и арх. Ралица Керменлийска, участват благотворително и в изрисуване на болнични стаи в Специализираната болница по активно лечение по детски болести – София  в рамките на проекта „Надежда рисува в болниците“.
 
От ранна детска възраст съм чест посетител и „наемател“ в различни болнични заведения. А за едно дете престоят може да е твърде неприятно преживяване. Ето защо бихме могли да се опитаме поне  средата да направим по-приветлива“, казва тя. „Често съм се питала има ли смисъл това, което правя, освен за мен самата, и в тези случаи определено има – за мен е голяма радост и удовлетворение да бъда част от такъв проект. Това са моменти, в които несъмнено се убеждаваш, че годините труд саси заслужавали напълно и изцяло“.
 
Проектът “НАДЕЖДА РИСУВА В БОЛНИЦИТЕ” продължава да събира млади художници и да дарява прекрасни емоции на пациенти и работещи в болниците. Започна по идея на Ивето (Ivelina Simeonovaпрез 2015 и продължава да търси подкрепа и места за рисуване.
Автор на материала: Светлана Желева.

А целия материал можете да прочетете на стр.131 и 132 —  тук:

Призвание Научен илюстратор

Автор на материала: Светлана Жекова