Пазарът на изкуствата – уебинар за артисти и културни оператори

By February 16, 2022Новини
Първият от серия уебинари за артисти и културни оператори: Пазарът на изкуства
Първият уебинар се фокусира върху важни преживявания, позволяващи на художниците да представят нови идеи и да култивират бъдещо сътрудничество в рамките на местната и международната арт общност. Бяха представени добри практики: фестивали и галерийни протсранства и как те функционират и оцеляват в ситуация на лок-даун и мерки за социално дистанциране. 

Презентотор: George Gergakopoulos (Гърция), CHEAPART Founder

CHEAPARTе инициирана през 1995 г. като едно от най-ранните управлявани от артисти пространства в Гърция, по-късно създадено като културна организация с нестопанска цел през 1999 г. Следващите 25 години бележат дълъг курс на изследвания, свързани с експериментална, творческа практика и развитието на национални и международни мрежи от арт общности и публика. Дейността на CHEAPART създаде голямо влияние върху втората половина на 90-те години в Гърция, което доведе организацията до втората й фаза на иновации. С продължително присъствие от над четвърт век, CHEAPART определи цяла ера и продължава да води чрез своята пионерска културна програма, давайки възможност на следващите поколения.
За тези от вас, които не успяха да присъстват на живо, запис на уебинара ще може да се гледа на официалния сайт на проекта:

Проектът се финансира по програма “Творческа Европа” на ЕС

Партньори: