“Дигитални магии” – курс по 3D моделиране

Курс по програмиране и 3D моделиране започваме с младежи от гр.В.Преслав. 

Нашите доброволци Хайме и Яш ще покажат първите стъпки и ще разкрият някои важни тайни в тази област. 3D моделите се използват за различни носители, включително видео игри, филми, архитектура, илюстрация, инженеринг и търговска реклама. Процесът на 3D моделиране създава цифров обект, който може да бъде напълно анимиран, което го прави основен процес за анимация на персонажи и специални ефекти. Хайме ще представи как да се моделира и текстурира един обект, като рафт например, а Яш ще представи основните езици за програмиране и кой кога е за предпочитане.

 

Целта на тази курса е да разкрие тайните пред група любознателни тийнейджъри, които през лятото на 2020 г. дадоха заявка че сериозно се интересуват от темата. 

Курсът ще се води он-лайн. Ще комбинира теория, демонстрации и много домашни задачи. Надяваме се скоро да видим модели, сътворени от тези младежи, а ние ще сме до тях, за да помагаме те да се развиват. 

Дигитални магии” се случва благодарение на програмата “Европейски корпус за солидарност”. Хайме и Яш са част от екипа ни в периода: Октомври 2020 – Август 2021. Следете ни тук и в социалните мрежи, за да разберете повече за нашите проекти.