Коледни картички с децата от кв.Факултета

By December 21, 2022Новини

 

Картички за Коледа ще зарадват семействата на най-малките ни приятели от кв.Факултета в гр.София

 

Вече втори месец наши доброволци по програма Европейски корпус за солидарност работят с малчугани от кв.Факултета. Бусе от Турция води часове по приложни изкуства, а Кати от Алжир и Ани от България водят часове по английски език чрез детски песнички.

Тази седмица темата на ателието по приложни изкуства бе картички за Коледа. Освен развитие на фината моторика на ръцете, децата се запознават с различните цветове и форми, техники за сглобяване и лепене, а финалните продукти отнасят в домовете си, за да зарадват семействата си.

Работата с децата е емоционална и привързваща. Доброволките ни също се обучават: да работят с деца от различна възраст, да се представят на български език, да дават инструкции за работа, да подкрепят и насърчават.

Работата ще продължи и през следващата година, благодарение на подкрепата на програма Европейски корпус на солидарност и желанието на тези млади хора да отделят от времето си и да посветят таланта си в полза на социални каузи. Солидарност е чувство на единство в разбиранията, взаимна подкрепа и близост. Солидарността е отношение, което свързва хората един към друг. Изпращаме тази година с благодарност за всичко, което ни донесе. За срещите. За приятелствата. За доверието. За любовта. Надяваме се следващата да продължим да ги откриваме. Да споделяме. Да даваме. И да не спираме да мечтаем за един още по-добър свят за всички ни!