С голям удоволствие ви каним на 21 ноември 2017 (вторник) от 18:00 ч.

в Столична библиотека София, Мраморно фоайе,

на изложбата на Шамуса Кагоя (Шами) от Уганда.

Почти на финала на своята 6 месечна Европейска Доброволческа служба в България, Шами от Уганда споделя с нас най-експресивните моменти от живота в своята родина. Далеч от приятели и семейството си, Шами е истински посланник на своята култура. Заповядайте на откриването на изложбата, където ще видите моменти от живота, радостта, труда и бъдещето през очите и таланта на Шами.

Когато чуете АФРИКА – споделя Шами – вероятно веднага в ума ви изникват: война, гняв, глад, горила, бедност, корупция и още много други идентичности, с които света се опитва да ни опише. Но това не е цялата история. Истинската картина, там откъдето идвам, и това което преживявам аз за моята земя са много по-различни неща. Не виждам защо сегашното ни финансово положение да е причина да не искаме да се познаваме по-добре?! Затова дойдох в Европа (България) – исках чрез творчеството ми, чрез композициите които ще видите да ви покажа красотата и реалността на нашата жива култура, която познавам и прегръщам под темата “ПЕРЛАТА НА АФРИКА – Уганда”. Изложбата ми е част от проекта “Изкуство и култура за единство” и благодаря на Фондация “Опън Спейс” за гостоприемството и възможността да представя моята страна и моите хора“.

Изложбата е част от проекта ни “Изкуство и култура за общност” съфинансиран от Европейската програма “Еразъм+” на ЕС, Ключова дейност 2: развитие капацитета на работещите в областта на младежта,

с домакинството на Столична библиотека