Game Changer Camp – он-лайн срещи и презентации

Екип от организацията ни участва в Game Changer Camp 

Водена от Techsoup Europe, Game Changer използва иновативни технологии и авангардни изследвания, за да помогне за насърчаване на толерантността и разбирането сред младите хора в цяла Европа. Усилията на органзиаторите са насочени към младежки работници и лидери, които да предадат опита и да насърчат младите хора да бъдат промяната в изграждането на по-приобщаваща, отворена, разнообразна и мирна Европа.

Събитието премина в 5 дни в он-лайн срещи и дискусии. Представени бяха добри практики, експерти и кампании, надминали прогнозните очаквания на авторите си. Организаторите се бяха погрижили да има място за представяне на участниците (EXPO зона, където бяха публикувани визитки на участващите органзиации), както и място за запознаване и изграждане на мрежи (на принципа на бързите срещи – 5 мин. сесия лице в лице с колега, и продължаваш в следващата).

Представени бяха ресурси, изследвания, игри, платформи, които да помогнат в работата ни с младите хора.

Списъкът е дълъг, но все пак впечатлени сме от:

Jacek Siadkowski – с представянето на “Gerere” и “Защо да използваме игрите като инструмент за социална промяна”

Erin Saltman

Jakub Gormicki

Edwin van de Scheur от “Dare To Be Grey”

Marko Boyko и Emir Shevkiiev за кампанията, която са инициирали: Skepsis”

Предстои ни да проучим платформата Rage-Statge, но сме запалени вече с няколко идеи, които да реализираме през нея.

 

Комплименти на екипа на Game Changer Camp за събитието и всичките тези ресурси събрани на едно място и споделени с нас. Не е същото като да си на среща на живо, но всички ние се адаптираме и учим как да работим и да сме още по-близо и по-ефективни в нашата работа.