Включване от Уганда: писма до приятели – продължение

 

Вероятно си спомняте репортажа ни “Писма в търсене на нови приятели“, в който разказахме за писмата на деца от Уганда, които търсят своите български приятели. По идея на Гената – наш доброволец в Кампала (Уганда), 15 писма пристигнаха в България, предназначени за едно училище в Сливен. Междувременно обаче още две училища пожелаха да се включат, виждайки поста ни във Facebook, и в резултат: за Уганда заминаха над 50 писма от български деца.

Месец и половина по-късно Гената изпраща снимки от писане на отговорите:

           

А ние тук в България, заедно с деца от Сливен, Велики Преслав и София, нямаме търпение да получим отговорите. Кампанията на Гената е ценна не само заради насърчаването от страна на Гена(та) малчуганите да намерят нови приятели и да опознаят друга култура, но и с това че чрез писмата се развиват уменията за общуване, водене на писмена кореспонденция и не напоследно място – упражняване на нов език, който изучават в училище.

Участието на Гената в Уганда е Европейска доброволческа служба, част от проекта ни “Изкуство и култура за общност”, финансиран от Европейската програма “Еразъм+”, Ключова дейност 2: развитие капацитета на работещите в областта на младежта.