Отворена покана за артисти

By September 25, 2022Новини

ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА АРТИСТИ 

4 Арт Резиденции:

Гърция   |  Театър  |    01/2023 – 03/2023 (46 дни)

Букурещ   |  Визуални изкуства   |   03/2023 (2 седмици)

София   |  Музиканти   |   01/2023 – 02/2023 (2 седмици) 

Тирана   |  Писатели  |   02/2023  (2 седмици) 

Пътуваща АРТ Каравана ще посети: Будапеща, Видин, София, Йонаина, Албасан и Тирана  – 09/2023 (11 days)

ECHO III: for memory’s sake” е проект за изкуство и културно наследство, който има за цел да събере артисти, работещи в областта на театъра, музиката, визуалните изкуства и литературата, за да изследва традицията и културата чрез темите за брака, уредените бракове и нуклеарните семейства в балканския контекст. По-точно, целта е да се изследват ролите и нормите на половете през историята и как всичко засяга младите хора и артистите, живеещи в Европа. “ECHO III” е продължението на ECHO I & II,

1-ва фаза от ECHO III  – Етнографско проучване

Етнографското проучване ще бъде проведено от професионалисти от четири балкански страни (Гърция, Румъния, България, Албания), ще бъде базирано на темата за брака на Балканите и ще изследва и търси нови въпроси свързани с полови проблеми, които засягат новото поколение.

2-ра фаза от ECHO III  – Представяне на резултати

Резултатите ще бъдат представени на публиката по време на 4 арт събития; театрално представление (Атина); прожекция на поетични видеа (Букурещ); концерт (София); вечер на поезията (Тирана).

3-та фаза от ECHO III – Пътуващата арт каравана

Целта на Пътуващата каравана е да се продължи да се говори за уредения брак и за брака като цяло, както и за половите въпроси, които са дълбоко вкоренени в балканската общност, чрез културата ни. По-точно последната фаза от ECHO III е турне в балкански градове за артистичните събития, създадени по време на резиденциите, като представят своето изкуство и презентират половите роли и нормите като цяло.

 За да направим ECHO III реалност, ние се нуждаем от теб!

Търсим 24-ма артисти, 6-ма гърци, 6-ма румънци, 6-ма българи, 6-ма албанци, работещи в зоната на театъра, музиката, изобразителните изкуства и литературата.

Ако имате интерес или познавате някой, който би имал, последвайте линка:

ECHO III – OPEN CALL FOR ARTISTS.docx

Срок за кандидатстване:  25 Октомври 2022

Обявяване на резултатите: 10 Ноември 2022 

 

Финансира се от Европейската програма “Творческа Европа” 

В партньорството на: