Откриваща пресконференция по проект “Мръдни си пръста”

На 11 август 2020 г. в парка на град Велики Преслав се проведе откриваща пресконференция по проект “Мръдни си пръста“, финансиран от Министерството на младежта и спорта по „Националната програма за младежта“ 2016 – 2020 година. На срещата Пепа Пенева от Фондация ”Open space” разясни на широката общественост и на представителите на медиите основните дейности по проекта и програмата, от която те ще се финансират.

„Мръдни си пръста“ е проект, който ще активизира младите хора във Велики Преслав да инициират и проведат доброволчески акции, чрез които да бъдат избрани и реновирани поне 4 места в града, които се нуждаят от ремонт. На 25 август жители на града ще изберат кои идеи да бъдат подкрепени и реализирани.

За всяка от локациите ще има на разположение бюджет за материали и инструменти, а трудът е доброволен от хората на града.
Екипът на Фондация ”Open space” работи от 2013 г. в град Велики Преслав в сътрудничество с Общинска администрация и е реализирала множество проекти в областта на младежките дейности, образование и добротворчество.

Следете ни тук и в социалните мрежи с #МръдниСиПръста