В подготовка на първия радио-подкаст на младежкия ни екип

Въпреки високите температури в София, младежкия екип вече работи по създаването на първия радио-подкаст за сезона.

Рубриката ще разглежда проблемите на младите хора и как самите те търсят решения – тук в Европа, и на около 4635 км (по права линия) в Африка.

Kate и Gugrun от Танзания, Sara и Shami от Уганда, заедно с българския екип: Антони, Роси, Пламена и Алекс, ще работят заедно по теми, които са важни за днешните млади хора. Ще търсят артисти, журналисти и експерти да разговарят с тях и да изследват позициите си. От студиата ни в Кампала (Уганда) и Додома (Танзания) ще правим включвания, за да представим и техните мнения. За музикален фон – очаквайте млади творци и автори от Европа и Африка. С голямо удоволствие ще представяме не просто музиката им, но и какво ги предизвиква и им помага да творят в този интересен и предизвикателен свят на иновации, технологии и най-вече забързано и пълно със събития ежедневие.

Техниката за студиата за радио-предаванията ни в София (БГ), Кампала (Уганда) и Додома (Танзания) са финансирани от Европейската програма “Еразъм+”, ключова дейност 2: развитие капацитета на младежки работници, проект “Art and Culture for Unity”. Реализира се в партньорство с колегите ни от Soul-Xpression (Уганда), Chamwina Arts Center (Танзания) и Mine Vaganty NGO (Италия). 

Партньори: