Направихме го заедно, за да спортуваме заедно

Изкуството да работим заедно.

Идеята е на проекта е да се възстановят прилежащите две площадки към градския стадион в гр.Велики Преслав и хората от града да имат достъпно място за спортуване на открито. Инициативната група вече започна акции по почистването на терена. Привлякоха партньори и подкрепа на Общината за техника и закупуване на материали (като дървен материал и боя за пейки за трибуните на самия стадион).

Сега работим по възстановяване на прилежащите две площадки до стадиона, като идеята е да ги направим мултифункционални игрища.

Етап 1 се случва с подкрепата на Посолството на Република Франция, който видяха смисъл в проекта ни и го включиха в програмата си “ЕкоОбщина”. На този етап възстановяваме площадката от север, като почистихме ската от бурените, заравнихме терена, направихме постамент за седалки. Закупени са мрежи и седалки за трибуните. И с помощта на малко боя и сръчния труд на екипа, терена вече взе да придобива друга визия.

“Сбъдната мечта” по отношение на проекта e да върнем радостта от движението и спорта не само за младите хора в града. Надяваме се, че стадиона и площадките към него ще върнат старото си значение за всички в района и ще ги привлекат отново да прекарват време заедно, да спортуват, да се забавляват, да се състезават. Важно е да развием спортсменски дух у младото поколение, но е важно да го събудим и у останалите хора.

Вече набираме средства за следващия Етап 2: ремонт на южната площадка. Планът е да се смени настилката, да се възстанови оградата, да се направят футболни врати и баскетболни кошове. Тогава ще можем да обособим игрища за всички желани и търсени спортове в града: футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт.

  • Сметката, по която можете да дарите и да продължим работа и по втората площадка:

Банка: ОББ

IBAN:   BG80 UBBS 8002 1041 6009 20 –  в лева

IBAN:   BG97 UBBS 8002 1424 6699 10 – в евро

SWIFT:  UBBSBGSF

Титуляр на сметката:  Фондация “Опън Спейс”

Основание за превода: спортни площадки в гр.Велики Преслав.

Началото бе дадено от Посолството на Република Франция в България, по програмата им Еко Община.