Театрална работилница в 97 СУ “Братя Миладинови” гр.София

By December 22, 2022Новини

 

Театрална работилница в любимото ни 97 СУ в гр.София.

Започнаха репетициите с текст в театралната работилница в 97 СУ “Братя Миладинови” гр.София.

“Кукла Букла” е историята на една дребна кукла с огромна фантазия, постоянно сравнявана с “Малкият принц”. “Кукла Букла” е  занимателна приказка със значими послания за силата на фантазиите, добрината и обичта. Автор на пиесата е Панчо Панчев. Ани Миланова е доброволец в екипа ни по програма Европейски корпус за солидарност, който обожава сцената. Още от малка е посещавала школа по актьорско майсторство, а днес тази любов и опит се предава към тинейджъри на възраст 13-15 години от едно столично училище. Заедно с нея работи и Кати (друг наш доброволец от Алжир), която набляга на пластика и езика на тялото. Изразителност (със и без думи), постоянство и характер, са сред важните неща, които младите хора развиват заедно с нашите доброволци. А освен това с Кати се работи на английски език, което внася нов привкус в цялата задача – да се научим да работим и с телата си, с жестове и мимики.

В едно интервю наскоро актьорът Иван Бърнев сподели че заниманията с актьорска игра, и изобщо театъра в училище, те учи много повече и по-истински на отношения и да разбираш другите. Да влезеш по-надълбоко, особено за тези деца, на които им е трудно да се изразяват, или не намират време и с кого да общуват за емоциите и характерите. Харесва ни отново да сме в компанията на ученици от 97 СУ в гр..София. Учителския екип, начело с директора, е прекрасен, щур и креативен. Радвам се че сме част от техния свят и заедно правим средата в училище по-интересна и смислена за учениците.

След кастинг, на които се явиха над 48 ученици, всеки понеделник и четвъртък се срещаме и работим в кабинета на Сава Ташев. Малко преди коледната ваканция младежите получиха текста и разпределиха ролите. Сега започва разучаване на текста и репетиции. Много репетиции. Много повтаряне и игра, за да можем след 3-4 месеца да ви поканим в салона да ги гледате. Завесата е вдигната. Младежите репетират и много скоро ще ви кажем къде и в колко часа ви очакваме.