Становище относно въпроси по програма “Алтернативи във Велики Преслав”

ОТНОСНО: възникнали въпроси във връзка с финансирани проекти по програма „АЛТЕРНАТИВИ във Велики Преслав“

 

Уважаеми дами и господа,

 

Във връзка със запитване за финансирането, което младежи от гр.Велики Преслав са получили от Фондация „Опън Спейс“ Ви уведомяваме че младежите:

 

Диляна Стоянова Георгиева

Павлина Богомилова Димитрова

Захари Минчев

Владимир Стефанов

Петя Радославова Калева

Димитър Валериев Димитров

Румяна и Надежда Папазови.

Радостина Димитрова Иванова

Петя Ивелинова Василева.

Гергана Марианяова Кирилова

 

са получили финансова подкрепа под условие и по силата на определени договорености с екипа ни. Всеки един от малдежите изпълнява свои личен проект в рамките на програмата ни „Алтернативи във Велики Преслав“, с подкрепата на Национална програма за младежта (2016-2020), която се управлява от Министерство на младежта и спорта. Номер на договорът: 25-00-58/17.09.2018 г.

Цялата информация за проекта е публична и може да бъде намерена на сайта ни в секцията „Алтернативи“ – сезон 3

http://openspacebg.com/alternativi/alternatives-veliki-preslav-bg/

както и тук: http://openspacebg.com/presconference-alterantives-veliki-preslav-bg/

 

Септември 2018 бе публикувана покана за участие в обучение и последващо участие в конкурс: http://openspacebg.com/pokana-obuchenie-project-planning/

 

Всички младежи, работили по програмаат, преминаха:

1/. През кандидставане за участие;

2/. Обучение;

3/. Писане на проекти;

4/. Последваща работа, за която НЕ ПОЛУЧАВАТ възнаграждение. Всички дейности се изпълняват с ДОБРОВОЛЕН ТРУД и мобилизиране на човешките ресурси (техния личен и на хората около тях). Програмата финансира материали и оборудване, за да изпълнят мисиите, които са планирали.

Като следваща дейност по програмата „Алтернативи“ предстои среща за оценка на работата им, както и официално публикуване на резултатите, които вече се появяват в социалните мрежи.

 

Екипът ни, и лично аз – Пепа Пенева Велева, председател на УС на Фондация „Опън Спейс“ сме очаровани че работихме с тези млади хора. В началото на срещата ми с тях, намерих обезкуражени млади хора, които се чудеха как да се справят с апатията и затрудненията, които всеки човек (особено в малкия град) изпитва на гърба си. Радвам се, че повярваха в себа си и въпреки студа през зимните месеци, запретнаха ръкави и разботиха здраво. За да има нещо интерсно в града. За да покажат преди всичко на себе си, че с малко средства и с много повече работа и желание, резултатите са възможни. Раздвам се че избрахме програмата ни да се случи във Велики Преслав. Вероятно ще продължим да работим в тази посока, защото ги има именно тези млади хора, които са готови и работят. И… всъщност направиха много повече отколкото бяха планирали и обещали през ноември.

Желая им от сърце УСПЕХ!

 

С уважение,

Пепа Пенева Велева

Председател на УС

Фондация Опън Спейс